BSR bij dieren

Body Stress Release bij dieren

BSR richt zich op de verbetering van gezondheid van mensen maar het kan ook worden ingezet om (huis)dieren helpen. Dieren kunnen bodystress oplopen bij een val, een ongeluk of tijdens de geboorte (net als baby’s). Ook dieren voelen dan pijn of ongemak waardoor hun beweeglijkheid kan verminderen of lichaamsfuncties minder goed gaan functioneren.

Bij dieren is het vaak wel moeilijker aan te geven waarom er klachten zijn en ook bij dieren is er niet altijd een medische verklaring te geven. Toch wil dat niet zeggen dat je dieren er maar mee moet laten leven.

Sinds 2021 ben ik dieren gaan helpen, toevallig, omdat het op mijn pad kwam. En ik ben heel blij dat ik dit kan doen, want er zijn al een aantal gelukkige dieren die zich weer veel beter voelen. 

Dieren kunnen je niet vertellen wat er aan de hand is maar als je goed naar ze kijkt, kun je wel zien waar dieren klachten hebben. Ze kunnen je na de release ook niet vertellen hoe ze zich voelen. En toch is het voor de eigenaar vaak overduidelijk dat een dier spanning heeft losgelaten en zich beter voelt. Dieren zijn doorgaans ontvankelijk voor BSR en lijken instinctief te weten dat de practitioner ze wil helpen. 

Kleine Tokyo geniet van zijn Body Stress Release

Ook dieren houden van Body Stress Release. Kijk maar eens hoe Tokyo ervan geniet.

De kip en de buizerd

Ik kwam bij een client waar een kip die ochtend was aangevallen door een buizerd omdat ze haar kuikens wilde beschermen. De kip was helemaal van de leg, kon nauwelijks nog lopen en liet haar kopje hangen. Mijn client vroeg of ik de kip kon en wilde helpen. Natuurlijk!! Een voorzichtige release waarbij de kip rustig bleef zitten en het onderging. Volgende dag liep de kip weer voorzichtig rond en nam haar kroost weer onder haar hoede. Inmiddels legt ze ook weer eieren. 

De hond met nektrauma

In een onvoorzien moment is er een kind op de nek van de hond gesprongen waaraan de hond een vervelend trauma overhield. De dierenfysio had haar behandeld maar kwam op zeker moment niet verder. Eén release en de hond sprong weer vrolijk in de rondte. 

Het vroege lam

Eind januari beviel een ooi van twee lammeren, een zware bevalling waarbij het kleintje lang in de baarmoeder bleef zitten. Haar broertje werd als eerste geboren en kreeg veel aandacht, waardoor zij trauma opliep: moeilijke ademhaling, nauwelijks ontlasting en een dik buikje. Enkele releases waren nodig om haar beter aan het drinken te krijgen en de moeder nam haar na een paar dagen toch weer onder haar hoede. Nu speelt ze gelukkig met de rest in de wei. 

2 februari - moeilijk adem halen, dik buikje

3 februari - Release

4 februari - de volgende dag na de release, voelt zich al wat beter. Iedereen zorgt voor Lotte, zelfs de hond

5 februari - 2de Release

6 februari - plast geregeld en zelf gepoept (geen klysma meer gegeven)

8 februari - ze is pittiger, moeders reageert ook meer op Lotte en ze mekkert

9 februari - ze rent weer

14 februari - 3de Release

15 februari - speelt weer met haar grote broer Bram

Inmiddels heb ik ook schapen en een paard/pony mogen toevoegen aan mijn dierlijke cliënten.