BSR voor dieren; het kan écht!!

BSR voor dieren; het kan écht!!

De Kip, de Hond en het Lam

‘Afgelopen zomer, kreeg ik de vraag of dieren ook met BSR behandeld kunnen worden. Reden van de vraag: een van de kippen was aangevallen door een roofvogel en kon niet meer lopen, het koppie hing slap en er zat nog weinig puf in. Waarom niet, dacht ik?
Dus togen we naar de tuin waar de kip op de grond lag. Ze liet zich rustig releasen en ondernam geen enkele poging om er vandoor te gaan. De dag ná de release appte mijn cliënt dat er meer leven in de kip zat en dat ze zich weer over haar kroost begon te ontfermen.

Toen kwam er een geblesseerde hond……….

Een paar maanden later vertelde onze hondentrainer dat haar hond nekletsel had, omdat een vrolijke kleuter op de hond gesprongen was. De hond was humeurig en niet meer zoals ze was geweest.

Ik stelde voor om de hond een release te geven en dat voorstel werd enthousiast ontvangen. Allereerst een korte introductie door het baasje, zodat de hond begreep dat het goed was wat ik ging doen. De hond onderging de release rustig en gaf na 15 minuten aan dat ze het genoeg vond. ’s Middags kreeg ik al reactie van de hondencoach: ‘vanmiddag zag ik haar beter lopen en ze was giga blij’. En dat bleef daarna zo, de hond vond de release heel prettig.

En tenslotte de pas geboren lammetjes…….
De cliënt van de kip heeft ook 20 schapen, waarvan er 3 inmiddels heel vroeg gelammerd hebben. Een van de lammetjes kon niet goed drinken en werd door moeder verstoten. Teken natuurlijk dat er iets niet goed zat. Haar buikje was dik en gespannen en rommelde flink. Een “pensdrinker *”, zo werd me verteld. Of ik haar wilde releasen? Natuurlijk!

We gingen de schuur in waar moeder, broertje en een drachtige ooi stonden. Het 6 dagen oude lammetje zwabberde op haar pootjes, heel instabiel en hoestte. Na haar eerst te hebben geknuffeld om gerust te stellen, heb ik de release gedaan. Er zat duidelijk spanning in haar bekken en onderrug en in haar nekje. Haar broertje, die moeilijk gelegen had, vertoonde ook nekspanning. De ochtend ná de release dronk het lammetje voorzichtig wat koeienbiest (dus nog niet bij moeders) en begonnen haar darmen weer te rommelen. Eindelijk kwam de ontlasting op gang en moest een paar keer plassen. En ze ging onder haar moeder om te drinken, die dit rustig toeliet. Heel voorzichtig was er vooruitgang te merken.

Twee dagen later de tweede release. Inmiddels werd het lammetje al pittiger en begon ze haar moeder te ‘dwingen’ dat ze wilde drinken. En haar broertje wilde met haar spelen en zelfs de hond des huizes begon aan haar te snuffelen. Gisteren kreeg ik bericht dat Lotte, zoals we haar nu hebben genoemd, het super doet. Ze mekkert zachtjes, probeert steeds bij haar moeder te drinken en te spelen met haar broertje. Zoals mijn cliënt appte: kortom, je releases werken!!

* Pensdrinker: lammetje dat (kunst)melk te drinken krijgt die in de pens terecht komt, omdat de slokdarmsleuf-reflex niet werkt, geeft diarree en afwijkende mest

Dus ook voor dieren kan een afspraak gemaakt worden voor Body Stress Release, 06-30348849 of info@bsr-vechtstreek.nl.

Dieren kunnen ook last hebben van vastgezette spanning