Herman: “Heleen Kouwenhoven laat mij weer goed slapen en stralen…”

Herman: “Heleen Kouwenhoven laat mij weer goed slapen en stralen…”

Al meer dan tien jaar tob ik met rugklachten, een gevolg van het vele autorijden en het werken achter een computer. Soms zijn de klachten zo ernstig dat ik niet of nauwelijks kan slapen. Ik heb vele specialisten in verschillende ziekenhuizen al bezocht en diverse therapieën gevolgd. Regelmatig gaat het dan weer een tijdje goed.

Recentelijk lag ik weer badend in het zweet in mijn bed van de pijn en kreeg zelfs stuiptrekkingen. Ik dwong mijzelf daarom acuut in therapie te gaan. Op advies meldde ik mij aan voor een Body Stress Release behandeling in Vreeland. Grappig is dat Heleen Kouwenhoven, die vlak bij ons woont, daar praktijk houdt. Het voelt ook heel vertrouwd en knus bij haar. Fleury, haar troetelhondje, zorgt voor vrolijkheid in deze naargeestige coronatijd.

Heleen heeft zich na een intensieve scholing van vijf maanden in Zuid-Afrika in 2019 omgeschoold tot een van de 140 practitioners van ons land. Ze heeft al meer dan 250 klanten, vooral uit deze regio, maar een enkeling komt zelfs uit Purmerend naar haar toe. Haar aanpak ervaar ik als minder risicovol dan kraken dat ik afgelopen jaar met redelijk succes had laten doen in Epse. Maar nog veel belangrijker: na slechts drie behandelingen (is niet altijd een garantie!) kan ik weer goed en pijnvrij slapen. Een zegen!

Haar bloeiende praktijk is mede door corona hard gegroeid. Ze ziet met lede ogen dat velen met mentale spanning in hun lijf rondlopen. Daarnaast hebben vele cliënten last van klachten in rug, nek en schouder. Met haar therapie, ooit ontwikkeld door Ewald en Gail Meggersee uit het Zuidafrikaanse Rondevlei, scant Heleen je lichaam. Ze maakt dan de vastgezette spanning in spieren en of bindweefsel los. Die aanraking stimuleert zelfheling; en bij mij tot verrassend resultaat. Ik ben dus gebaat bij deze therapie, nota bene van iemand die vlakbij mij woont. #smallworld

Bijgaand een nadere kennismaking met Heleen: