Pijnlijke nek en schouders gevolg van thuiswerken

Pijnlijke nek en schouders gevolg van thuiswerken

Thuiswerken leidt tot toename nek- en schouderklachten

Werk jij al maanden thuis?

Is je Home Office eigenlijk wel ergonomisch verantwoord ingericht? Of werk je al deze tijd aan de keukentafel of nog erger, met je laptop op schoot op de bank, urenlang in gebogen houding?

Veel mensen hebben inmiddels last gekregen van:
~ Spanning of pijn in je nek;
~ Spanning of pijn in je schouders;
~ Tintelingen in je armen of handen;
~ Hoofdpijn gedurende of eind van de dag.

In het begin loste deze spanning na een nachtje slapen of een weekend rust wel weer op. Helaas….. nu niet meer.

Body Stress Release maakt vastzittende spierspanning los

Als dit het geval is, wordt het tijd om een afspraak te maken voor een Body Stress Release. We helpen je op een prettige, zachte manier de vastgezette spanning in de diepe(re) spierlagen in je nek en schouders vrij te maken. Hierdoor zul je minder pijn of klachten ervaren. Dat willen we toch allemaal?

De zenuwen in je lichaam zullen meer ruimte krijgen en kan de communicatie tussen hersenen en lichaam, spieren, organen en weefsels hersteld worden.

Hoe werkt Body Stress Release?

Het opslaan van spierspanning (body stress) is goed georganiseerd; het lichaam zorgt ervoor dat dit in bepaalde patronen gebeurt.
Wanneer er sprake is van vastgezette spierspanning zal het lichaam tijdens het testen reageren door middel van reflexen. Op die manier kan heel zorgvuldig worden vastgesteld welke releases de cliënt nodig heeft en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd. Deze methode is effectief omdat er geen eigen interpretatie nodig is, niet van de cliënt en niet van de practitioner.

De release bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de duimen of handen. Het lichaam kan door deze impulsen de spierspanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer ruimte en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam zal herstellen. Dit is cruciaal voor het zelfgenezende vermogen, dat ervoor zorgt dat de natuurlijke veerkracht en gezondheid terugkeert.

Mijn ervaring

Uit eigen ervaring weet ik dat de pijn ná de release verdwijnt en je lichaam weer ontspannen aanvoelt. Als practitioner krijg ik ook regelmatig een release van een collega om mijn lichaam optimaal ‘in shape’ te houden, zodat ik op mijn beurt mijn cliënten goed kan helpen.

Body Stress Release Vechtstreek 06-303 488 49 of info@bsr-vechtstreek.nl.

Spanning bouwt op aan keukentafel.....