Volhouden en Vertrouwen

Volhouden en Vertrouwen

Volhouden en Vertrouwen

Mijn eigen ervaring met BSR: vooral doorgaan, volhouden en vertrouwen hebben! BSR is géén quick fix.

Zo’n 3 jaar geleden werd ik getroffen door een fikse hernia. Veel pijn, uitstraling in mijn been, niet weten hoe je moet zitten, liggen, lopen, slapen……. Gewoonweg uitputtend. Na 3 maanden was er nog weinig vooruitgang, dus stuurde mijn neuroloog me naar de pijn poli, waar ik andere pijnstillers voorgeschreven kreeg

Ondertussen had ik BSR ontdekt en onderging de eerste 3 releases (dag 1 – 4 – 11). Na elke release voelde ik de pijn wegebben, om vervolgens na enkele dagen weer terug te komen. BSR deed dus wel iets met me. Mijn practitioner legde uit dat zij de spanning vrijmaakte en dat de spieren daardoor minder gespannen waren en dus minder tegen de zenuwen drukte. Geweldig. Maar ik moest volhouden, aangezien mijn herniaklachten steeds weer terugkwamen. Na 10 releases telkens hetzelfde patroon. Enkele dagen verlichting en dan kwam de pijn opzetten. Dus maakte ik een afspraak met de neuroloog, die weer andere pijnstillers voor schreef, aangezien de middelen die ik slikte niet hielpen.

Om een lang verhaal kort te houden, de hernia was na ruim een jaar nog niet over (helaas behoorde ik tot de 5% van de herniapatiënten bij wie dit gebeurd) en ik moest uiteindelijk

onder het mes. De dag vóór de operatie kreeg ik mijn laatste preoperatieve release om de vastgezette spierspanning zoveel mogelijk te laten afnemen. 2 uur ná de operatie stond ik voorzichtig naast mijn bed om te lopen en 3 maanden later de eerste postoperatieve release. Alles om het herstel te ondersteunen en mijn rug weer snel te laten helen.
Nu, anderhalf jaar na de operatie, heb ik in Zuid-Afrika de studie gevolgd tot Body Stress Release Practitioner en help ik vele cliënten met uiteenlopende klachten. Omdat ik ervaringsdeskundige ben, weet ik waarover ik spreek als ik mijn cliënten adviseer met betrekking tot BSR en vooral over het doorgaan daarmee.

Een van mijn cliënten, die gediagnostiseerd was met een hernia, en die net als ik bleef volhouden om bij mij voor releases te komen, heb ik aangeraden om een second opinion aan te vragen. Naar meerdere releases had zij namelijk geen verlichting van pijn. En mijn eigen ervaring was toch heel anders. Uiteindelijk werd bij haar een heel andere diagnose gesteld; een versleten tussenwervelschijf. Ze weet nu gelukkig wat er aan de hand is, moet helaas wel geopereerd worden maar weet ook dat er daarna waarschijnlijk verlichting van de pijn zal zijn. En haar vertrouwen in BSR is nog steeds groot, ze heeft haar man naar me doorgestuurd.
Het is dus niet alleen volhouden en vertrouwen maar ook weten wanneer je moet stoppen!

Hoeveel Releases heb ik eigenlijk nodig? 

Beste cliënt/bezoeker,

 

Graag aandacht voor het volgende. Vanaf maandag 5 oktober 2020 vragen wij alle cliënten die de praktijk bezoeken een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verlaten van de praktijk. Tijdens de release kan het mondkapje worden afgedaan.

 

In verband met de maatregelen om het Corona-virus zoveel mogelijk in te dammen, hanteren wij de richtlijnen die zijn voorgesteld door het RIVM. Onze beroepsverenigingen BSRAN en VBAG hebben daartoe een protocol opgesteld.

 

Via deze link kunt u het protocol, dat door Body Stress Release Vechtstreek wordt gehanteerd, terugvinden. Neem vooraf a.j.b. kennis van dit protocol.
Bij elke afspraak en herinnering daaraan ontvangt de cliënt de belangrijkste punten uit het protocol.

 

Nog één ding: blijf thuis als jij of een van je huisgenoten Corona-symptomen vertoont. Samen kunnen we Corona verslaan!