De kracht van BSR

De kracht van BSR

Ik geloof in de kracht van Body Stress Release. Waarom?

Omdat ik aan den lijve ondervonden heb hoe groot de impact van een release kan zijn.

Enkele jaren geleden heb ik een hernia gehad, waar ik uiteindelijk ook aan geopereerd moest worden. Tijdens deze periode heb ik regelmatig releases gehad waardoor de spierspanning rondom het herniagebied werd vrijgemaakt en ik pijnvrij kon rondlopen. Ook na mijn operatie heeft BSR geholpen bij het herstel.

BSR is een zachte, fysieke techniek die het lichaam in staat stelt het zelfhelend vermogen optimaal in te zetten. Maar wat is er nou zo speciaal aan, denk je dan. Nou, dat het een techniek is waarmee je lichaam aan het werk wordt gezet en je het herstel dus helemaal zelf regelt.

Het lichaam is een bijzonder intelligent systeem. Heb je jezelf wel eens verbrand? Of in je vingers gesneden? Of een enkel gebroken? Dan hoef je gelukkig niet na te denken hoe dat moet genezen (helen). Dat doet het lichaam helemaal uit zichzelf door middel van het zelfhelend vermogen: het lichaam zorgt er zelf voor dat de wond of de breuk herstelt en dat er na een tijdje niets meer van te zien of te voelen is.

Het lichaam probeert altijd de balans te herstellen, de homeostase: het evenwicht in het lichaam om gezond te blijven. En wat doet BSR dan? BSR ondersteunt het lichaam door de vastgezette spanning, die een belemmering voor deze balans vormt, vrij te maken. Daardoor kunnen de spieren weer beter ontspannen en de zenuwen hun signalen optimaler aan de hersenen doorgeven.

Nu ik enkele maanden als practitioner aan het werk ben, heb ik al hele mooie resultaten gezien.

  • Een cliënt die zich meldde met nek- en schouderklachten waarbij na enkele releases bleek dat zij ook heel veel last van haar menstruaties had. Heftige buik- en rugklachten, maand in maand uit. Na slechts 2 releases veranderde het menstruatiepatroon en had ze geen pijn meer tijdens de periode en kreeg ze meer bloedverlies. Ook de twee volgende menstruaties verliepen nagenoeg pijnloos en het bloedverlies normaliseerde. Door de vastgezette spanning in de onderrug vrij te maken, gingen de zenuwen weer optimaler werken en kon het lichaam weer normaal functioneren.
  • Een cliënt vertelde tijdens de intake dat hij nagenoeg elk bot in zijn lichaam wel een keer gebroken had. Hij doet zwaar fysiek werk en had daardoor veel last van zijn onderrug. Bij zijn intake gaf hij aan dat hij ADHD heeft en moeite heeft met aanraking door een ander persoon. Na de eerste release voelde hij zich heel emotioneel. Hij was verwonderd over de zachtheid van de release en het feit dat hij de aanraking niet vervelend had gevonden. Zijn rugklachten namen af en hij werd veel rustiger in zijn hoofd.
  • Een cliëntje van 1,5 jaar sliep al sinds zijn geboorte niet door, werd meerdere keren per nacht wakker en was dan boos en driftig. Na de eerste release werd hij nog wel wakker, maar had geen driftige, boze buien meer. Inmiddels zijn de ouders heel happy, want het kind wordt ’s nachts minder wakker en slaapt dan weer rustig verder. De ouders komen eindelijk weer aan volledige nachtrust toe en dat was heel hard nodig.

Dit zijn enkele resultaten die met BSR bereikt konden worden. Gelooft u in de kracht van BSR?